Tulipa keskustelua oliiviöljyistä. Sehän nyt on wanha juttu, että salaatteihin päälle vähän oliiviöljyä makua ja hyviä rasvahappoja antamaan. Mm-mm ja sydän tykkää!

Mutta ohhoh, Hesarissahan oli oikein vertailu noista öljyistä. Katsotaas... Jaa hä, voittajaksi selviytyi suurimmalla pistemäärällä Pirkka-neitsytöljy! Ei jumalauta kyllä nyt on maailmankirjat sekasin! Samassa testissä oli mukana myös kallein öljy mitä cittarista löytyy, Knossos-oliiviöljy, joka jäi testissä johonkin häntäpään sijoille, en edes viittinyt pistemäärää tai kommentteja katsoa.

Nyt ihan oikeesti hei hei hei ei pojat nyt HEI! Mikä helvetti teitä vaivaa? Eihän noita pirkkaa ja knossosta voi hyvällä tahdollakaan pistää edes samaan testiin! Ja tähän tietty se pakollinen autovertaus: eihän TM:kaan pistä autotesteissä rinnakkain Ladaa ja Bemaria vai mitä? Mitähän ihmeen ketjupolttajia tuonkin testin raadissa on taas ollut. Jaa vai että oikein viiniasiantuntijaa, ravintolasommelieriä (sommaren är här?), keittiöpäällikköä, elintarviketohtoria ja ruokatoimittajaa? Melkein vois luulla että pikemminkin kolme puliukkoa Hervannan takametsistä ja kassantäti Siwasta!

Juu emminä mitään mistään tiedä, mutta on noita öljyjä tullut jonkin verran maisteltua kun ruokalusikallisen kerta joka aamu naamaan kiskaisen. Onneksi Kreikan reissulta jäi matkaan pari litraa paikallista ainetta. Voin muuten kertoa että on eri tasoa kuin suomessa myytävä tavara! Ja juu on se paikallinen oliiviöljykin ihan hyvää.

Joopajoo...